Yüz cildi gençleştirme: etkili ürünler ve prosedürler

yaşlanma karşıtı amaçlar için limon kullanmak

Doğal yaşlanma süreçleri, genetik, dış olumsuz faktörlerin etkisi, yüz cildinin dokusunda ve görünümünde bir değişikliğe katkıda bulunur. Gençleştirmeyi amaçlayan kozmetikler ve prosedürler, sağlığını, esnekliğini ve pürüzsüzlüğünü geri kazanmasına yardımcı olur. Aşağıda dermatolojik uygulamada en popüler olanı detaylı olarak anlatacağız.

Hedeflere ve maruz kalma derecesine bağlı olarak, yüzeysel ve minimal invaziv yaşlanma karşıtı prosedürler ayırt edilir. Bir dizi dermatolojik sorunu çözmeyi amaçlamaktadırlar:

  • yeni kolajen üretimini yenileyin ve etkinleştirin;
  • cildin fotoyaşlanmasını önlemek;
  • yüzün rahatlamasını bile;
  • kırışıklıklar ve hiperpigmentasyonla mücadele;
  • cildi sıkın ve nemlendirin;
  • düzensiz ve donuk bir gölgeyi kaldırın.

Yüz gençleştirme için kozmetik ürünler

Yüz yaşlanmasının ilk belirtileriyle baş etmenin en kolay yolu doğru evde bakımdır: kremler, serumlar, maskeler. Yaşlanmayı geciktirici bir maddenin etkinliği, aktif bileşenlere ve bunların konsantrasyonunun yanı sıra epitelin tipine ve durumuna bağlı olacaktır.

Kompozisyonda nelere dikkat edilmeli:

  • retinoidler(A vitamini organik bileşikleri) kırışıklıkları ve ince kırışıklıkları azaltır;
  • hidroksi asitler: Alfa hidroksi asitler (AHA), beta hidroksi asitler (BHA) ve polihidroksi asitler dış epitel tabakasını nazikçe soyar ve yeni hücrelerin oluşumunu uyarır;
  • hiyalüronik asit: ciltte nemin tutulmasına yardımcı olur;
  • niasinamid: antioksidan, kırışıklıkların görünümünü önler, elastikiyeti artırır ve ciltte nemi tutar;
  • peptidler: yeni kolajen üretimini uyarır ve dermal dokuyu yumuşatır;
  • üzüm çekirdeği özütüantiinflamatuar ve antioksidan özelliklere sahiptir, kollajen üretimini teşvik eder;
  • koenzim Q10(CoQ10) cildi yüzeysel hasarlardan korur;
  • yeşil ve siyah çay özlerianti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve antioksidanlar içerir;
  • C vitamini(askorbik asit): antioksidan, yüzü güneş ışığının ve serbest radikallerin olumsuz etkilerinden korur, kırışıklıkların ortaya çıkmasını engeller ve kolajen üretimini uyarır;
  • E vitamini(alfa-tokoferol) epitelyumu onarmaya ve yumuşatmaya yardımcı olur.

Dermatolojik yüz gençleştirme prosedürleri

Yaşlanma süreci belirginleştiğinde, invazif olmayan cilt yenileme yöntemleri cilt durumunu iyileştirebilir.

Kimyasal soyma.Yüz gençleştirme prosedürü sırasında, epiteldeki yüzeysel hasarı ortadan kaldırmak için asidik bir çözelti kullanılır: yara izleri ve ince kırışıklıklar. Sonuç birkaç yıl sürer ve asitin gücüne ve soyulmanın derinliğine bağlıdır.

Yan etkiler: Birkaç günden birkaç haftaya kadar sürebilen yanma, şişme ve kızarıklık (kabuğun gücüne bağlı olarak). Orta ila derin kimyasal peelingler bakteriyel enfeksiyon riski taşır.

Lazer yüzey yenileme.Lazerle yüz cildi gençleştirme için, epitelin yüzey tabakasını kaldıran veya ısıtan, böylece yeni kolajen oluşumunu uyaran bir lazer kullanılır.

Ablatif lazer tedavileri cildin yüzey tabakasını yok eder, ancak 7 ila 14 günlük bir iyileşme süresi gerektirir. Ablatif olmayan prosedürler, dermise zarar vermeden sıcaklıkla etki eder ve rehabilitasyon gerektirmez.

Gençleştirmenin sonuçları yıllarca devam eder, ancak uygun takip bakımı gerektirir: güneşten korunma, yaşlanmayı geciktiren kozmetiklerin kullanımı.

Yan etkiler: yanma, kaşıntı, pullanma, şişme ve kızarıklık. Epitel iyileştikçe sızabilir veya su toplayabilir. Birkaç ay boyunca cilt çok hassastır ve kırmızımsı bir renk tonuna sahiptir.

Minimal invaziv yüz gençleştirme prosedürleri

Uzun bir rehabilitasyon dönemine hazır olmayanlar için minimal invaziv gençleştirme teknikleri uygulayabilirsiniz.

Mikroiğne. . . İşlem sırasında özel bir dermaroller kullanılarak cilt altına mezo kokteyller yerleştirilir. Küçük iğneler epitelyumu delip besleyici karışımı enjekte ederek kolajen ve elastin üretimini uyarır. Prosedürün birkaç ayda elde edilen kümülatif bir etkisi vardır.

Yan etkiler: soyulma, morarma, kanama, bakteriyel enfeksiyon riski.

Botulinum tedavisi. . . Botulinum toksini tip A enjeksiyonları belki de en popüler minimal invaziv gençleştirme yöntemidir. Enjeksiyondaki etken madde kırışıkların göründüğü yerlerde yüz kaslarının sinir sinyallerini bloke eder. Bu onların gevşemesine ve kırışıklıkların yumuşamasına yol açar. Enjeksiyon sonuçları bir hafta içinde ortaya çıkar ve üç ila dört ay sürer. Toksin geçince kırışıklıklar geri döner.

Yan etkiler: baş ağrısı, grip semptomları, enjeksiyon bölgesinde şişme, morarma veya ağrı, kas güçsüzlüğü, göz kapaklarının sarkması.

Dolgu maddeleri. . . Yüzün doğal hatlarını eski haline getirmek için cilt altına dolgu maddeleri enjekte edilir. Dolgu maddesi olarak daha etkili hareket eden hyaluronik asit, poli-L-laktik asit veya kompleks preparatlar kullanılır.

Hazırlık türü, miktarı ve uygulama yolu dolgunun teslim edileceği alana bağlıdır. Düzeltici enjeksiyonlar sıklıkla dudak ve yanakların hacmini artırmak, derin kırışıklıkları, göz altındaki halkaları ve yüzdeki dikey çizgileri gidermek için kullanılır. Gençleştirmenin sonuçları hemen ortaya çıkar ve kullanılan dolgu maddesine ve insan cildinin bireysel özelliklerine bağlı olarak birkaç aydan birkaç yıla kadar sürer.

Yan etkiler:ağrı, şişme, kızarıklık, kızarıklık, morarma ve kaşıntı.